WWFT

Financial Management

Wwft: ken uw klant

Voor u als ondernemer is het belangrijk om te weten met wie u zaken doet. De DebiteurenZeker oplossingen helpen hier een handje bij. Wwft staat volgens de Belastingdienst voor Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en heeft als doel om zowel witwassen als terrorismefinanciering op effectieve wijze te bestrijden. Het is iets waar u als ondernemer ook mee in aanraking kan komen en daarom is het aan u om de Wwft binnen uw bedrijf of organisatie op de juiste manier vorm te geven. Hierin slaagt u ongetwijfeld met de automatiseringssoftware van DebiteurenZeker.

Hoe voldoet u aan de Wwft?

Om te voldoen aan de Wwft dient u als ondernemer verschillende acties te ondernemen. Welke acties noodzakelijk zijn, is geheel afhankelijk van uw onderneming en hoe uw klantenkring eruitziet. Het is voor u in ieder geval duidelijk dat u liever geen zaken doet met een bedrijf dat in strijd handelt met de wetgeving, want dit vergroot voor u de kans op reputatieschade en boetes. Daarom is het belangrijk om vanuit de Wwft de identiteit van uw klanten vast te stellen, te screenen en in een dossier te plaatsen. Dit helpt om zeker te zijn met wie u zaken doet.

WWFT

Voordelen van de Wwft

De Wwft oplossing van DebiteurenZeker levert u als ondernemer verschillende voordelen op. Dankzij de juiste software beschikt u automatisch over de juiste en meest actuele bedrijfsgegevens. Door fraudesignalen tijdig te herkennen, voorkomt u dat u zichzelf in de vingers snijdt. De Wwft helpt u als ondernemer daarom om reputatieschade te voorkomen. U wilt namelijk op geen enkele manier met criminele activiteiten worden geassocieerd en dus werkt de Wwft ook in uw eigen voordeel. Het screenen van zakenrelaties documenteren en het melden van dubieuze transacties doet u met de software van DebiteurenZeker.

Gerust ondernemen met DebiteurenZeker

Bij DebiteurenZeker maken we het u gemakkelijk om de Wwft op de juiste manier vorm te geven. Wij bieden u de keuze uit diverse pakketten en lichten ze graag aan u toe in een persoonlijk gesprek. De data die wij u aanbieden is up-to-date zodat u te allen tijde aan alle vereisten voldoet die gelden vanuit de wet Wwft. Laat ons u daarom helpen om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan en vraag direct een demo aan bij ons kantoor. Bel of mail direct voor een eerste kennismaking met ons bedrijf en ontvang advies op maat van onze Wwft-specialisten.

Terug naar boven