WWFT wet

Money Laundry

Wat is de Wwft wet?

De Wwft wet is er om het witwassen van crimineel geld tegen te gaan en dit heeft voornamelijk betrekking op grote contante geldsommen. De wet heeft als doel dat ongebruikelijke en verdachte transacties worden gemeld en herkend. Voor u als ondernemer is het daarom belangrijk alert te zijn als u grote sommen contant geld krijgt aangeboden voor een dienst of product die bij u wordt afgenomen. Het is relevant om te weten met wie u zaken doet, want de overheid ziet er streng op toe dat de Wwft wet strikt wordt nageleefd. Bij het niet melden van verdachte transacties kan een boete worden opgelegd.

Wat betekent dit voor uw bedrijf of organisatie?

De Wwft-aangeving is per 10 januari 2020 aangescherpt en dit brengt ook voor uw bedrijf of organisatie de nodige verplichtingen met zich mee. Het is prettig om met een systeem te werken die u op dit vlak ontlast en de nodige zorg uit handen neemt. DebiteurenZeker heeft de juiste software in huis en is het eerste bedrijf in Nederland die een dubbele controle uitvoert op de identiteit van zakenrelaties. Op die manier weet u zeker aan wie identiteitsdocumenten toebehoren en dat de persoon ook is wie hij/zij zegt dat hij/zij is.

Geef de Wwft vorm met slimme software

DebiteurenZeker biedt de nieuwste en meest up-to-date oplossingen als het aankomt op het naleven van de Wwft. Voor u een uitgelezen kans om kennis te maken met software die u een handje helpt om verdachte transacties te helpen. Dankzij een uniek 10-stappensysteem voldoet u aan alle eisen van de wet Wwft en is het eenvoudig om bedrijven dossiers aan te maken en die voor onbeperkte duur te monitoren en indien een eenmalige transactie 5 jaar lang voor u bewaren zoals voorgeschreven in de wet Wwft. Het toetsen van klanten op alle PEP/Sanctielijsten en Adverse Media is op deze manier geen enkel probleem. Laat ons u daarom bijstaan in dit belangrijke traject.

WWFT Wet

Vraag een demo aan bij DebiteurenZeker

De Wwft wet op de juiste manier naleven en integreren in uw bedrijf of organisatie? Maak het uzelf gemakkelijk en kies voor de automatiseringssoftware van DebiteurenZeker. Ook voor uw bedrijf of organisatie bieden we een passende oplossing om werken met dubieuze klanten tegen te gaan. Het unieke systeem en ons handige stappenplan helpen u bij het zetten van de juiste stappen voor uw bedrijf of organisatie. Vraag direct een demo aan óf laat u adviseren door een van onze specialisten.

Terug naar boven