iDIN voor Notarissen

Business Gears

De makkelijkste identificatie voor bestaande en nieuwe klanten

Geen 'kopie paspoort' meer en een hoop tijd bespaard.

Bekrachtigen van rechtsgeldige en bindende afspraken zoals bijvoorbeeld: “testament, huis kopen en/of verkopen, iets wijzigen in de statuten/eigendom/aandelen of oprichting en dit allemaal op afstand.

UBO verificatie en/of cliënt identificatie & het bekrachtigen van rechtsgeldige en bindende afspraken

Als notaris krijg je dagelijks aanmeldingen en verzoeken van klanten die u dient te identificeren volgens de huidige wet en regelgeving (Wwft). Deze dossiers bevatten gegevens die ook geverifieerd moeten worden. Dit is daarom een tijdrovend proces waarbij IDIN zorgt dat u een hoop tijd bespaard.

De identiteit van uw cliënt is een belangrijk gegeven die altijd gecontroleerd dient te worden, zodat u kunt verifiëren dat u de UBO of persoon in kaart heeft. Anderzijds gelden er ook steeds strengere regels met betrekking tot de manier van identificatie. Denk hierbij aan de AVG.

Gelukkig bieden onze oplossingen hiervoor mogelijkheden die gebruiksvriendelijker zijn voor u en uw cliënten. Waardoor het gehele proces een stuk makkelijker verloopt.

Bekrachtigen van rechtsgeldige en bindende afspraken op afstand. U kunt d.m.v. onze oplossingen ook verklaringen op afstand tekenen met IDIN zoals bijvoorbeeld:” de UBO (25%)verklaring”, testament opstellen, schenkingsovereenkomst, huwelijkse samenlevingscontract, erfenis afhandeling, huis kopen en huisverkopen.

Zaken rond uw onderneming

Wilt u iets vastleggen of veranderen in uw onderneming? Of start u een onderneming? De notaris legt in aktes alle afspraken vast en op dat moment dient u uw zelf te identificeren. Met iDIN kunt u dat op afstand doen en alle documenten rechtsgeldig ondertekenen. In de volgende situaties kunt u als notaris gebruik maken van onze oplossingen.

  • de rechtsvorm van een onderneming (bv’s en nv's, coöperaties, vennootschappen onder firma en maatschappen), verenigingen en stichtingen

  • wijzigingen in de statuten

  • wijzigingen in eigendom: bedrijfsopvolging, fusie, splitsing en overdracht 

  • wijzigingen in aandelen: verhandelen, intrekken, verpanden of certificeren

Terug naar boven