Customer Due Diligence

Financial Analysis

Wat is Customer Due Diligence?

Customer Due Deligence (CDD) betekent letterlijk: ken uw klant. Binnen de ondernemerswereld is het belangrijk om te weten met wie u zaken doet. CDD is daarom ook voor uw onderneming een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. U kunt niet wegkijken bij dubieuze transacties, want de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) is per januari 2020 flink aangescherpt. Dit heeft consequenties voor uw bedrijf of organisatie en daarom is het ook in uw belang om in actie te komen en de Wwft wet op zorgvuldige wijze vorm te geven. Dit doet u met behulp van DebiteurenZeker, dé Wwft specialist voor grote bedrijven en organisaties.

Waarom is Customer Due Diligence belangrijk?

Customer Due Diligence is een belangrijk onderdeel van de Wwft wet. Van u als organisatie wordt verwacht dat u weet met wie u zaken doet. Praktijken zoals witwassen, frauderen en het financieren van terrorisme komen veelvuldig voor en de wet verplicht u om dit tegen te gaan. U wilt met uw onderneming geen enkel risico lopen en daarom is CDD essentieel om reputatieschade te voorkomen. Op die manier voorkomt u dat u samenwerkt met frauduleuze en criminele partijen. Voor een correcte naleving van de wet- en regelgeving is er DebiteurenZeker. Wij hebben de juiste producten in huis om u in dit proces te ondersteunen.

CDD en DebiteurenZeker

Met effectief Customer Due Diligence-beleid voorkomt u integriteitsrisico's en om hier richting aan te geven gebruikt DebiteurenZeker een praktisch 10-stappenplan. Middels de allernieuwste technologieën treft u adequate maatregelen en geeft u vorm aan een integere bedrijfsvoering. DebiteurenZeker voert als eerste partij in Nederland een dubbele controle uit op de identiteit van relaties en dit is in uw voordeel. Middels automatiseringssoftware worden altijd de meest recente bronnen geraadpleegd zodat u zichzelf verzekert van een up-to-date check. DebiteurenZeker maakt hierbij gebruik van kunstmatige intelligentie waarbij het internet wordt doorzocht om het aantal false positives naar beneden te krijgen.

Customer Due Diligence

Vraag nu een demo aan bij DebiteurenZeker

Customer Due Diligence is iets waar u niet langer omheen kan. Gelukkig staat u er niet alleen voor, want DebiteurenZeker beschikt over de juiste software-producten om u hierin te ondersteunen. Met de up-to-date oplossing is een persoon of bedrijf eenvoudig te checken. Hiermee voldoet u aan de eisen uit de Wwft wet en verkleint u het risico op bijvoorbeeld reputatieschade. Het is belangrijk om te weten met wie u zaken doet en daar draagt DebiteurenZeker graag haar steentje aan bij. Neem daarom contact op met een van onze specialisten of vraag geheel vrijblijvend een demo aan.

Terug naar boven